Detoxifiere  in mod natural

Detoxifiere  in mod natural

Detoxifierea consta in eliminarea toxinelor. Imbatranirea prematura si majoritatea bolilor cronice  sunt legate de acumularea de toxine in corp. Detoxifierea este foarte importanta pentru organismul nostru. In primul rand este esential pentru functionarea  sistemului  limfatic. Sistemul limfatic „curata” organismul nostru, ne ajuta sa eliminam toxinele din el. Sistemul limfatic acopera tot organismul  si face parte din sistemul circulator. Este constituit din vase limfatice, care aduc sange, lichid interstitial. Ciculatia limfei in vase are sens contra gravitatiei este lenta si se datoreaza respiratiei toracice si contractiei musculare (daca nu avem activitate musculara, adica miscare, scade circulatia limfatica).

Am vazut sute de retete si medicamente care au fost create special pentu detoxifiere, dar totusi, daca nu respectam doua reguli principale, nimic nu ne poate ajuta. Din punctul meu de vedere ca si terapeut, tot timpul incerc sa sfatuiesc clientii mei sa aleaga o varianta cat mai naturala pentru a imbunatati starea lor de sanatate.

 

Iata recomandarea mea pentru o detoxifiere reusita:

Masaj drenaj limfatic

Masajul drenaj limfatic un masaj medical, necesita un studiu si nu este recomandat sa il faca cineva dupa capul lui, deoarece poate sa va agraveze starea de sanatate. Masajul drenaj limfatic efectuat corect ajuta si stimuleaza circulatia limfatica in tot sistemul, organismul directionand lichidul limfatic spre ganglioane (zona inghinala, zona abdominala, zona axilara etc).  Prin masaj se elimina din organism apa adunata in plus. Este recoamndat dupa operatia de sani. Cel mai recomandat este sa facem masajul preventiv, sa fie facut cam de 2x/an cate 10 sedinte(primavara si toamna). Masajul este recomandat 2x/saptamana timp de 5 saptamani.

 

  1. Hidratarea!

Apa!  Cel mai important este sa bem apa, deoarece, daca suntem deshidratati scade capacitatea rinichilor si tot oodata si a sistemului limfatic. Se aduna multe toxine in organism ce nu pot fi eliminate prin transpiratie, prin urina etc. Deshidratarea afecteaza si sistemul muscular, scade capacitatea de concentratie, provoaca dureri de cap. Pentru o hidratare optima trebuie sa luam in calcul inaltimea noastra, activitatea zilnica, si consumul de bauturi ce contine cofeina.  Nu toata lumea are nevoie de 2 l de apa pe zi, asaum nu-i suficient pentru toata lumea daca consuma doar 2 l de apa.  Apa o putem combina si cu sucuri de detoxifiere, este recomandat sa facem cura in 3 zile consecutive. Pe langa sucuri trebuie sa fim atenti si la mancarea solida pe o perioada mai lunga de 3 zile. Baza de mancare trebuie sa constea din legume si fructe in mare parte crude, dar si supele au un rol important.

 

 

Retele mele preferate pentru 3 zile de detoxifiere

 

Ziua 1.

MICUL DEJUN

Suc de grapefuit 250ml (98calorii)

Activeaza enzimele care raspund de detoxificarea ficatului

GUSTAREA DE DIMINEATA

  • Sucul Super Detox

Ingrediente pentru 2 portii (250ml):

  • 5 morcovi medii
  • 2 mere medii (nedecojite daca sunt cultivate organic)
  • 4 tulpini de telina
  • 1 lamaie medie

PRANZ

-Sucul Sub control

Ingrediente pentru 2 portii (250ml):

  • 4 linguri de fulgi de ovaz
  • 1 mar (nedecojat daca este cultivat organic)
  • 1 cana de capsuni (aproximativ 144g)
  • ½ lingurita de pudra de scortiosara
  • ¾ cana de apa

Mod de preparare:

  1. Se mixeaza apa si fulgii de ovaz intr-un blender pana se obtine un lichid alb.
  2. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana se obtine un lichid omogen.

GUSTARE DUPA-AMIAZA

Infuzie de coada-calului

Ingrediente:

  • 1 lingura de frunze si radacini uscate
  • 1 cana de apa

 

Favorizeaza productia de urina si eliminarea toxinelor.

CINA

Supa depurativa totala

Ingrediente pentru 2 portii (250ml):

  • 1l apa
  • 3 tulpini de telina ( cu tot cu frunze)
  • 1 bucata de broccoli
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 mana de patrunjel
  • 2 catei de usturoi zrobiti
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

  1. Legumele se taie in bucatele si se pun intr-o oala impreuna cu apa
  2. Se fierb la foc mic pana se evapora jumatate din lichid.
  3. Se strecoara si se serveste.

Proprietati:

  • Depurativa
  • Alcalinizanta
  • Mineralizanta

 

 

Ziua 2.

MICUL DEJUN

Apa cu lamaie ( nu limonada)

Mod de preparare

Un pahar de apa de 250ml adaugam  sucul de la o jumatate de lamaie stoarsa

GUSTARE DE DIMINEATA

Sucul de curatarea ficatului

Ingrediente pentru 1 portie de aproximativ 250ml:

  • 1 cana de varza rosie
  • 3 morcovi medii
  • 1 mar (nedecojat daca este cultivat organic)
  • 2 linguri de suc de lamaie

 

MOD DE PREPARARE

1 Dupa ce au fost spalate, ingredientele se trec printr-un storcator de fructe

2 Se adauga sucul de lamaie si se amesteca.

PRANZ

  • Sucul regulatorul tensiunii arteriale

Ingrediente pentru 2  portii de aproximativ 250ml:

  • 1 sfecla rosie mare
  • 2 rosii mari
  • 2 tulpini de telina
  • 1 lingura de patrunjel

MOD DE PREPARARE

Ingredientele se trec printr-un storcator de fructe , se serveste in pahar si se adauga patrunjel tocat pe deasupra.

GUSTAREA DE DUPA-AMIAZA

Infuzie de papadie

MOD DE PREPARARE

Dozaj: 1 lingura de frunze/sau radacina uscata la 1 cana de apa de 250 ml.

 

CINA

  • Supa Depurativ pentru ficat

Ingrediente pentru 4 portii de aproximativ 200 ml

  • 2 anghinare ( folositi frunzele externe care acopera inflorescenta, tulpina si frunzele plantei)
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 l apa

MOD DE PREPARARE

1 Se separa frunzele externe ale inflorescentei, tulpina va fi pastrata pentru a fi gatita.

2 Se curata si se taie ceapa

3 Se fierbe la foc mic, intr-o oala acoperita, timp de 10-15 minute.

4 Se strecoara pentru a se obtine supa

5 Se adauga sucul de lamaie.

 

ZIUA 3

MICUL DEJUN

  • Smoothie-ul Limonada integrala ( este defapt un smoothie de lamaie in care se profita la maximum de proprietatile tuturor partilor unei lamai: pulpa, coaja si sentimente.

Ingrediente pentru 2 portii de 250 ml

reteta smoothie cu lamaie

  • 1 lamaie cultivata organic
  • 400ml de apa
  • 10 picaturi de stevia (optional)

MOD DE PREPARARE

1 Se taie lamaile in bucati

2 Se elimina o parte din coaja, astfel incat aroma sa nu fie foarte intensa.

3 Se adauga apa si indulcitorul si se mixeaza intr-un blender pana se obtine un lichid cu o consistenta omogena.

 

GUSTAREA DE DIMINEATA

Sucul Alcalinizant total

Ingrediente pentru 2 portii de aproximativ 250 ml

  • 2 cani de spanac
  • 1 cana de varza Kale
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 cana de suc de ananas
  • 2 frunze de menta

MOD DE PREPARARE

1 Se trec spanacul, varza, feniculul si menta printr-un storcator de fructe

2 Se adauga sucul de ananas si se amesteca bine

PRANZ

  • Supa rece Usturoi alb

Ingrediente pentru 4 portii de aproximativ 250ml:

  • 1 cana de migdale
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 6 felii de paine integrala
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 3 cani de apa
  • sare de mare dupa gust

MOD DE PREPARARE

1 Se toarna apa fierbinte peste migdale, se lasa la racit cateva minute, iar cand racesc, il se indeparteaza coaja una cate una.

2 Se inmoaie painea in apa, de preferat fara coaja, timp de cateva minute, pana este bine inmuiata.

3 Se pun toate ingredientele intr-un blender, cu doar o singura cana de apa. Se poate folosi si un blender de mana.

4 Se drobesc pana se obtine un amestec fin si se adauga treptat apa care a mai ramas.

5 Se lasa la rece in frigider si se serveste rece

GUSTAREA DE DUPA-AMIAZA

  • Infuzie de urzica verde

 

MOD DE PREPARARE

1 lingura de frunze si sau radacina uscata la 1 cana de apa.

 

CINA

Coctailul Mojito virginvigin mohito

Ingredientele:

  • 8 frunze de menta
  • 1 lime
  • 1 lingura de zahar brun
  • 60 ml suc de ananas
  • 60 ml apa minerala carbogazoasa
  • gheata

MOD DE PREPARARE

  • Se pun intr-un mojar menta, sucul de lime, ghimbirul si zaharul, se piseaza si se amesteca bine, pentru ca menta sa-si elibereaze esenta.
  • Se toarna amestecul intr-un pahar , se orneaza cu frunza de menta si o felie de lime.

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Required fields are marked*